Socio-ekonomsko osnaživanje mladih žena i muškaraca kroz efikasne usluge za mlade

Osnaživanje mladih

Ukratko

Projekat ima za cilj da podstakne socio-ekonomsko osnaživanje i razvoj mladih žena i muškaraca, kroz efikasne i kvalitetne omladinske usluge i programe. Projektom će se unaprijediti međusektorska i međuresorna saradnja za sprovođenje politika, programa i servisa za mlade na lokalnom i nacionalnom nivou. 

Kontekst

U cilju unapređenja omladinskog rada na lokalnom nivou, na osnovu Zakona o mladima, osnovano je ukupno 11 omladinskih servisa (omladinskih klubova i omladinskih centara) u 11 opština. Međutim,  neophodno je ojačati kapacitete i obuhvat lokalnih servisa za mlade, kako bi se poboljšala implementacija programa relevantnih za razvoj mladih na lokalnom nivou. 

Za uspješan nastavak implementacije omladinske politike na nacionalnom i lokalnom nivou, potrebno je dalje unaprjeđenje međusektorske saradnje i koordinacije, prije svega, radi sinhronizacije napora na jačanju položaja mladih u Crnoj Gori. 

Očekivani rezultati

Cilj projekta je poboljšanje međusektorske i međuresorne saradnja za sprovođenje rodno odgovornih politika, servisa i programa za mlade na lokalnom i nacionalnom nivou.  

Ovaj cilj će biti postignut kroz jačanje kapaciteta i zajedničko djelovanje institucija na lokalnom i nacionalnom nivou. 

Osim toga, kroz projekat će se omogućiti realizacija programa za mlade u omladinskim servisima.  

 

Medijske izvještaje i priče u vezi sa projektom pogledajte ovdje

Impact

START DATE

December 2021

END DATE

December 2023

STATUS

Completed

PROJECT OFFICE

Montenegro

IMPLEMENTING PARTNER

United Nations Development Programme

DONORS

Government of Montenegro

UNITED NATIONS DEVELOPMENT PROGRAMME

TOTAL CONTRIBUTIONS

$176,610

DELIVERY IN PREVIOUS YEARS

2021$0

2022$21,095

2023$42,116

2024$15,192

Full Project information