Јавен повик за работодавачи за учество на онлајн обуки за развој и унапредување во дигиталната сфера преку обука на невработени лица

October 7, 2022

 

ДАЛИ СТЕ КОМПАНИЈА КОЈА ИМА ВИЗИЈА И ГИ СЛЕДИ ТРЕНДОВИТЕ КОИ ГИ НАМЕТНУВА НОВОТО ДИГИТАЛНО ВРЕМЕ?

ДАЛИ ИМАТЕ ПОТРЕБА ОД НОВИ ВРАБОТЕНИ ИЛИ СОРАБОТНИЦИ КОИ МОЖЕТЕ ДА ГИ „КРЕИРАТЕ“ И ОБУЧИТЕ СПОРЕД ВАШИТЕ ПОТРЕБИ?

А, ВО ИСТО ВРЕМЕ...

 • ВИ ТРЕБА МРЕЖЕН АДМИНИСТРАТОР ЗА ПОВРЗУВАЊЕ НА ВАШИТЕ МРЕЖНИ УРЕДИ ВО КОМПАНИЈАТА?
 • ИЛИ ИМАТЕ ПОТРЕБА ОД ЛИЦЕ ЗА ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ?
 • МОЖЕБИ САКАТЕ ДА СЕ РАЗВИВАТЕ ВО ОБЛАСТА НА Е-ТРГОВИЈА ИЛИ САКАТЕ ДА ИМАТЕ СВОЈА Е-ПРОДАВНИЦА?
 • ИЛИ ПАК САКАТЕ ДА ИМАТЕ ЛИЦЕ ДОСТАПНО ЗА АНАЛИЗА НА ПОДАТОЦИ СПОРЕД ВАШИТЕ ПОТРЕБИ?
 •  МОЖЕБИ ВИ ТРЕБААТ НЕКОИ АДАПТИВНИ ВЕБ РЕШЕНИЈА ИЛИ МОБИЛНИ АПЛИКАЦИИ?

КOНЕЧНО ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ПРОНАЈДЕТЕ МЛАДО НЕВРАБОТЕНО ЛИЦЕ ДО 34 ГОДИНИ И ДА МУ ДАДЕТЕ ШАНСА ДА СЕ ЗДОБИЕ СО НОВИ ДИГИТАЛНИ ВЕШТИНИ И ЗАЕДНО ДА СТАНЕТЕ ДЕЛ ОД ТИМОТ КОЈ ПОБЕДУВА

Ви нудиме извонредна можност за 70% ко-финансирање за обука на невработеното лице во вашата компанија. Лицето може да го вработите по свој избор или да го користите за привремени и повремени услуги во зависност од потребата. Обуките се достапни во дигитална област според најсовремени методи за учење на далечина. Истите ќе се спроведат од страна на СЕМОС Едукација како еден од најискусните тренинг центри во Македонија. Невработеното лице ќе се обучи да ги извршува следните функции и да ги води следните процеси во вашата компанија:

 •  Администрирање на мрежни уреди и мрежно поврзување – Мрежен администратор
 •  Дигитален маркетинг и менаџирање на социјалните медиуми – Дигитален маркетер
 •  E- продажба и развој на е-продавници – Специјалист за Е- commerce
 • Анализа на податоци со Power BI и Python – Дата аналитичар
 •  Развој на адаптивни веб и мобилни апликации со JavaScript технологија – JavaScript Web девелопер

 

 ПОВЕЌЕ ИНФО ОКОЛУ МЕРКАТА ЗА ВРАБОТУВАЊЕ

 • Јавен повик за кофинансирање мерката 3.2.в) за Онлајн обуки за развој на вештини според барање на работодавачите (во одредена дигитална област).

 ИНСТИТУЦИЈА КОЈА ОГЛАСУВА

Програма за развој на Обединетите нации (УНДП), во рамки на проектот – Креирање можности за работа за сите – Главна фаза, финансиран преку Програмата на швајцарска агенција за развој и соработка (СДЦ).

   РОК НА ПРИЈАВУВАЊЕ

  • Пријавувањето ќе се одвива по принципот прв-пријавен-прв-услужен до искористување на расположливите места. Заинтересираните работодавачи својот интерес за учество можат да го пријават тука.

   ЦЕЛ

  • Мерката има за цел да обезбеди онлајн обуки за вештини според барањата на работодавачите. Основната идеја е да се креираат, организираат и испорачаат курсеви за обука за подобрување на дигиталните вештини по методологијата за далечинско учење.

   Достапни се 5 вида на курсеви:

  • Администрирање на мрежни уреди и мрежно поврзување
  •  Дигитален маркетинг и промовирање на социјалните медиуми
  •  E- продажба и развој на е-продавници
  • Анализа на податоци со Power BI и Python
  • Развој на адаптивни веб и мобилни апликации со JavaScript технологија

  Овие обуки се наменети за компании кои имаат интерес да обучуваат невработени лица според нивните потреби за работници кои ќе имаат соодветни дигитални вештини за реализација на работниот процес. Со овие обуки ќе им биде овозможено на заинтересирани кандидати кои се невработени според евиденцијата во системот на АВРСМ да ја зголемат нивната вработливост преку надградба на нивните знаења и вештини.

  Обуката ќе се реализира во тесна соработка со работодавачите и соодветните спроведувачи на обука. Спроведувач на обуките за сите понудени области е реномираната компанија СЕМОС Едукација.

   КОНТАКТ

  Детални информации на контакт телефон: 071 292 002.