Rezultati javnog poziva organizacijama civilnog društva u sklopu ReLOaD2 projekta u Opštini Gacko

May 18, 2022

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), objavljuje rezultate javnog poziva za organizacije civilnog društva (OCD)/nevladine organizacije (NVO) koje su predale prijedloge projekata na zajednički javni poziv u Opštini Gacko.

Na javni poziv su se mogle prijaviti sve OCD/NVO iz Bosne i Hercegovine, sa prijedlozima projekata koji su u skladu sa definiranim prioritetnim oblastima i razvojnim ciljevima Opštine Gacko.

Rang lista rezultata po javnom pozivu za organizacije civilnog društva, u sklopu ReLOaD2 projekta za Opštinu Gacko se nalazi na sljedećem linku.

Projekt ReLOaD2 nastavlja podržavati jedinice lokalne samouprave pri razvijanju transparentnih mehanizama finansiranja za organizacije civilnog društva, kako bi se bolje upoznali sa potrebama građana. Organizacije civilnog društva služe kao partneri jedinicama lokalne samouprave i podržavaju ih u rješavanju potreba lokalne zajednice. 10,000 građana u Bosni i Hercegovini će imati koristi od oko 120 projekata civilnog društva, koje će se implementirati u okviru ReLOaD2 projekta, tokom perioda 2021-2024.

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).