Nyhetsarkiv

Filter
Visar
 • 23 feb 2015
  Missbrukare får en ny start i livet i Bosnien och Hercegovina

  Att behandla drogmissbruk ensam kan vara en lång, om inte omöjlig uppgift. När Asmir försökte bryta sitt heroinberoende var drogen nära att vinna. "Jag försökte med allt, metadon, tramal, bromazepam och alla möjliga saker. Ingenting fungerade", sade han. Lyckligtvis var Asmir inte ensam.

 • 17 feb 2015
  Post-2015 seminar: From Vision to Transformation

  UNDP and the Dag Hammarskjöld Foundation invite you to a seminar on implementation challenges and on how Sweden can contribute to not only the adoption of the new agenda but also help support its implementation from early on.

 • 12 feb 2015
  Tidig återhämtning: nyckel till överlevnad i Malawi

  I en grundskola i Nsanje i södra Malawi har barn gett över sina klassrum till 500 fördrivna familjer som flytt de förödande översvämningar som drabbade den fattiga afrikanska nationen i januari.

 • 11 feb 2015
  2015 Human Development Report – omprövar vår syn på mänsklig utveckling

  Ur ett mänskligt utvecklingsperspektiv är arbete, snarare än jobb eller sysselsättning, det relevanta begreppet. Jobb är ett smalt begrepp med en uppsättning av förutbestämda och tidsbundna uppgifter eller aktiviteter, ett ramverk av input- output med arbetskraft som input- insats- och en råvara eller tjänst som output- produktion.

 • 06 feb 2015
  Sierra Leone: tar kampen mot Ebola och ger skjuts åt verksamheter

  Sariatu Kamara äger en skönhetssalong i Sierra Leones huvudstad Freetown. Som ensam familjeförsörjare har både hennes familjesituation och företag drabbats hårt när folk höll sig borta av rädsla för ebola. "Innan Ebolautbrottet gick allt bra, men under en längre period under Ebolan gick det inte bra med affärerna, det var svårt”, sade hon."Folk är rädda för att komma när vi arbetar med kroppskontakt, de är rädda för beröring."

 • 04 feb 2015
  2015 – En unik chans för utveckling

  Helen Clark, chef för FN:s utvecklingsprogram (UNDP) sade under organisationens direktionsmöte förra veckan att trots den enorma volatiliteten och oron runt om i världen erbjuder 2015 en unik möjlighet att utrota fattigdom och enas om en väg för hållbar utveckling.

 • 26 jan 2015
  Kirgizistan: 15,000 personer att få hjälp i områden drabbade av radioaktivt avfall

  Bishkek, Kirgizistan - Omkring 15,000 fattiga och utsatta människor från städer nära radioaktiva avfallsanläggningar kommer genom ett nytt UNDP-projekt få hjälp med att bevaka sin omgivning, skapa arbetstillfällen, öka sina försörjningsmöjligheter och stärka sina samhällen.

 • 22 jan 2015
  Regional Bureau for Africas årsredovisning 2014

  2014 Regional Bureau for Africas (RBA) årsredovisning ger en ögonblicksbild av utvecklingsframstegen och förbättringar i organisationen. Rapporten tar en titt på de strategier och mekanismer som fastställts av byrån som en del av UNDP:s förändringsarbete.

 • 21 jan 2015
  UNDP-analys visar sårbarheter i Europa och Centralasien

  Istanbul, 21 januari, 2015 – Utvecklings- och övergångsekonomier i Europa och Centralasien visar oroväckande höga fattigdomsnivåer, även i några övre-medelinkomstländer, visar forskning som släpptes i veckan av FN:s utvecklingsprogram UNDP nya kontor i Istanbul.

 • 13 jan 2015
  Dags att världen agerar för hållbar utveckling, säger FN:s generalsekreterare Ban Ki -moon

  New York City – Det var under lanseringen av kampanjen, 2015: Time for Global Action, som FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon sa att världens ledare i år har en historisk möjlighet att göra transformerande ekonomiska, miljömässiga och sociala förändringar som kommer att ha en positiv och meningsfull inverkan på människors liv

 • 07 jan 2015
  Ledig tjänst: Communications and Liaison Specialist till UNDP:s Stockholmskontor.

  Just nu söker vi en Communications and Liaison Specialist till vårt kontor i Stockholm. Kontoret tillhör UNDP:s nordiska kontor, och är del av UNDP:s Bureau for External Relations and Advocacy som har ansvar for externa relationer och myndighetskontakter.

 • 06 jan 2015
  Norad-rapporten framhåller resultat i demokratiarbete och mänskliga rättigheter

  Norads årliga resultatrapport som lanserades i slutet av 2014 visar upp 25 exempel på bistånd inom områdena demokrati och mänskliga rättigheter. Fallstudierna visar att institutioner som främjar demokrati och respekt för mänskliga rättigheter kan utföra sitt arbete mer effektivt som ett direkt resultat av detta stöd.

 • 26 dec 2014
  Indonesien: Acehs förvandling, tio år senare

  Tio år efter de förödande jordbävningarna och en tsunami har en känsla av normalitet tagit tag i Indonesiens Aceh-provins.

 • 21 dec 2014
  Tsunamidrabbade bönder går in i en ny era i Aceh, Indonesien.

  Peukan Bada, Indonesien – Hukande inför ett hav av vinröd salladslök skrockade tsunamiöverlevaren Faisal Amin medan han visade några av sina bästa bilder för en fotograf. Den 50 -årige risbonde har många skäl att le i dessa dagar. Hans nyligen skördade schalottenlök ger honom extra pengar för att stödja sina yngre släktingars skolgång. Han är också sparat pengar för att köpa en pickup, vilken skulle hjälpa expansionen av hans jordbruksföretag.

 • 19 dec 2014
  Lansering av Syria3RP – ny plan för respons och insatser under Syrienkrisen

  Krisen i Syrien går i mars 2015 in på sitt femte år och världen står inför den största flyktingströmmen som följd av en konflikt sedan slutet på andra världskriget. Vid slutet av 2014 kommer fler än 12,1 miljoner människor, inklusive fler än 5 miljoner barn, att leva som flyktingar eller internflyktingar i regionen kring Syrien. I och med detta kommer Libanon nå antal människor beräknat till 2050 mycket tidigare än så, och tillsammans med Jordanien bli de två länderna med högst koncentration av flyktingar i världen.

 • 11 dec 2014
  Helen Clark, UNDP Administrator “Democratic Governance, Human Rights, and Development”.

  I thank Norad for inviting me to address this year’s Annual Conference with its special focus on how development co-operation can strengthen democracy and human rights. There could neither be a better time nor a better place to deliver an address on this year’s conference theme. Human Rights Day was commemorated around the world yesterday. On the same day, the Nobel Peace Prize was awarded here in Oslo to Malala Yousafzai and Kailash Satyarthi

 • 10 dec 2014
  Miljontals riskerar att förlora sin inkomst i Eboladrabbade länder, menar UNDP

  New York den 10 december - Ebolautbrottet hotar försörjningen för miljontals kvinnor och män enligt en studie om socioekonomiska effekterna av sjukdomen i Västafrika som släppts av FN:s utvecklingsprogram UNDP.

 • 10 dec 2014
  Meddelande från FN:s generalsekreterare på Internationella dagen för mänskliga rättigheter

  På dagen för mänskliga rättigheter höjer vi våra röster. Vi fördömer myndigheter som förnekar rättigheterna hos någon människa eller grupp. Vi förkunnar att mänskliga rättigheter är för oss alla, hela tiden: vem vi än är och var vi än är från: oavsett klass, våra åsikter, vår sexuella läggning. Detta är en fråga om individuell rättvisa, social stabilitet och global utveckling.

 • 10 dec 2014
  UNDP efterlyser ökat samarbete mellan regeringar, företag och samhällen för en ny era för klimat och utveckling.

  Lima, Peru , 9 December 2014 –För att tackla klimatförändringar krävs seriöst samarbete mellan den offentliga och den privata sektorn, engagemang med civilsamhället, samt starka och öppna institutioner. Detta sade Helen Clark, chef för FN:s utvecklingsprogram (UNDP), när hon avslutade tre dagar vid klimatförhandlingarna (COP20)

 • 08 dec 2014
  Generalsekreterarens syntesrapport om post-2015 agendan.

  2015 erbjuder en unik möjlighet för världens ledare och människor att utrota fattigdom och förändra världen för att bättre möta mänskliga och ekonomiska behov samtidigt som miljön, fred och mänskliga rättigheter skyddas. Förslaget är på 17 mål och 169 delmål som gjorts av den öppna arbetsgruppen i juli, men ger en ram som delar upp målen i sex fokusområden

Kontakta UNDP Sverige
Telefon: +46 8 796 96 50
alexandra.parnebjork@undp.org