FN:s utvecklingsprogram (UNDP) anordnar två aktiviteter på Sidas torg Sverige i världen under Almedalsveckan. Dessa är öppna för allmänheten och ingen föranmälan krävs. Välkommen!
FN:s generalsekteterare, António Guterres, har utsett Ulrika Modéer till chef för UNDP:s avdelning för externa relationer och påverkansarbete (BERA).
FN:s utvecklingsprogram (UNDP) lanserade i veckan årsrapporten för 2017 som beskriver nya lösningar på nya globala utmaningar.
Sverige är en av UNDP:s viktigaste givare och samarbetspartners. Nu har svenska regeringen beslutat att höja 2018 års kärnstöd till UNDP från 70,5 till 75 miljoner dollar, något som kommer att stärka UNDP:s arbete med Agenda 2030 och de Globala målen.
Är du journalist med intresse för utvecklingsfrågor, mänskliga rättigheter och fred och säkerhet? I mitten av oktober 2018 arrangerar UNDP en studieresa för journalister till Myanmar.
Stockholm Dialogue, 12 juni 2018 – om sambandet mellan mänskliga rättigheter, hållbar utveckling och fred.

Engagera dig!

 

Insamling

Insamling för UNDP

Starta en insamling för att minska fattigdomen och ojämlikheterna i världen.

UNDP:s shop

UNDP:s shop

Bär ditt stöd för UNDP och Globala målen på din krage, en t-shirt, en matkasse eller på något annat kul efter din egen smak!

UNDP:s resultat (2014-2016)

Lär dig mer

2 miljoner

nya jobb skapades

5,3 miljoner

människor fick förbättrad tillgång till elektricitet

75 miljoner

nya väljare registrerades i 40 länder

3,2 miljoner

fick tillgång till rättsstatstjänster

Lär dig mer

UNDP Runtom i världen

Du är här UNDP Sverige Representationskontor
Gå till UNDP globalt