Articles

Filter
Showing 1 - 18 of 18
 • 17 дец 2014
  Izveštaj sa radionice „Razvoj politike u oblasti klimatskih promena u kontekstu međunarodnih i EU procesa“

  Radionica pod nazivom „Razvoj politike u oblasti klimatskih promena u kontekstu međunarodnih i EU procesa“ u organizaciji Programa UN za razvoj i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, održana je 15. decembra u hotelu Zira u Beogradu. Konferenciju kojoj je prisustvovalo više od 90 predstavnika državnih institucija, stručne javnosti i organizacija civilnog društva, otvorili su Steliana Nedera, stalni predstavnik Programa UN za razvoj u R Srbiji i Stana Božović, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine. Radionica je održana pod finansijskim pokroviteljstvom Globalnog fonda za zaštitu životne sredine a kao jedna od aktivnosti u okviru projekta “Drugi nacionalni izveštaj Republike Srbije prema Okvirnoj konvenciji UN o promeni klime”.

 • 16 дец 2014
  SKUPŠTINA OPŠTINE BEČEJ PRVA UVELA DVOSMERNU KOMUNIKACIJU SA GRAĐANIMA

  Danas je u Bečeju pušten u rad inovativni vebsajt Skupštine opštine Bečej, koji omogućava dvosmernu komunikaciju sa građanima Bečeja – prvi takav sajt jednog lokalnog parlamenta u Srbiji, čime se omogućava veći stepen odgovornosti odbornika i osnaženo učešće građana u radu svojih lokalnih skupština.

 • 08 дец 2014
  17 NOVIH KUĆA U KRUPNJU ZAVRŠENO NA VREME - KLJUČEVE URUČIO PREMIJER VUČIĆ

  U okviru projekta koji za vladinu Kancelariju za pomoć i obnovu poplavljenih područja sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), a finansiraju Ujedinjeni Arapski Emirati, danas su u Krupnju uručeni ključevi ukupno 17 novoizgrađenih kuća za građane čiji su domovi uništeni u majskim poplavama.

 • 27 нов 2014
  Partnerstvom do bolje kontrole javnih finansija: zaključak regionalne konferencije o potencijalima saradnje istraživačkog novinarstva i neprofitnih organizacija

 • 24 нов 2014
  ZAUSTAVIMO NASILJE NAD ŽENAMA I DEVOJČICAMA

  Kako bi obeležili međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja, kampanja Generalnog sekretarijata Ujedinjenih nacija pod nazivom ”Ujedinimo se kako bi zaustavili nasilje nad ženama” vas poziva da učinite narandžastim vaš kraj.

 • 21 нов 2014
  NAKON MAJSKIH POPLAVA, NAPREDUJE IZGRADNJA NOVIH DOMOVA U VALJEVU

  U razgovoru sa izvođačima radova, ali i sa predstavnicima porodica koje očekuju useljenje u četiri novoizgrađene kuće, prisutni su se uverili da zahvaljujući partnerstvu i posvećenosti svih učesnika u projektu, izgradnja napreduje prema planu uz očekivanje da će radovi biti završeni pre kraja godine.

 • 21 нов 2014
  Rumunska vlada, posredstvom UNDP-a, podržava oporavak od poplava u opštinama Kladovo, Majdanpek i Negotin

  Danas je u Beogradu potpisan projekat, koji finansira vlada Rumunije, o početku sanacije opštinskih kanalizacionih sistema, sistema vodosnabdevanja, čišćenja individualnih bunara i drugih objekata od značaja za bezbedno i izvesno snabdevanje vodom u opštinama Kladovo, Majdanpek i Negotin, koje se oporavljaju od šteta pričinjenih komunalnim sistemima i individualnim bunarima tokom ovogodišnjih razornih poplava.

 • 19 нов 2014
  UNDP POMAŽE GRAĐANIMA U SANIRANJU POSLEDICA MAJSKIH POPLAVA

  Gospođa Steliana Nedera, Zamenica Stalne predstavnice Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP) i gospodin Živorad Bojičić, Predsednik Opštine Lajkovac, danas su sa građanima Lajkovca čije su kuće uništene u majskim poplavama zajednički obišli radove na ukljanjanju oštećenih objekata, čime se omogućava izgradnja novih kuća za tri lajkovačke porodice.

 • 12 нов 2014
  Integrisani odgovor na nasilje nad ženama: Uspostavljanje nacionalnog SOS telefona za žene žrtve zlostavljanja u porodici

  U okviru projekta uspostavljanja integrisanog odgovora na nasilje nad ženama u Srbiji, koji zajednički sprovode Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Organizacija Ujedinjenih nacija za žene (UNWomen) i UNICEF, 11. i 12. novembra održan je u Beogradu dvodnevni program obuke za uspostavljanje nacionalnog SOS telefona za žene žrtve zlostavljanja u porodici.

 • 19 сеп 2014
  Održiva urbana mobilnost

  U okviru obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti 2014.g, pod sloganom “Naše ulice - naš izbor”, 19. septembra u zgradi Gradske uprave Grada Beograda održana je Konferencija posvećena odživoj urbanoj mobilnosti. Organizatori konferencije su Program UN za razvoj, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine i Grad Beograd (Sekretarijat za saobraćaj i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda).

 • 16 сеп 2014
  Biciklistička vožnja u okviru Evropske nedelje mobilnosti

  Pridružite nam se na biciklističkoj vožnji koju u cilju obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti organizuju UNDP i Biciklistički klub Crvena zvezda.

 • 02 сеп 2014
  Anketa: Da li ste za pomirenje Srba i Albanaca?

  Pomirenje naroda na Balkanu jedan je od uslova razvoja regiona, ali do toga nije lako doći. Pozivamo vas da svojim mišljenjima i iskustvima pomognete da se prepoznaju ključni problemi koje treba prevazići i teme o kojima se mora razgovarati kako bi ovaj proces tekao u skladu sa interesima građana.

 • 30 авг 2014
  Tri bisa za “Vavilon” i nagrada za najbolju predstavu Omladinskog Pozorišnog Festivala u Novom Pazaru

  Drugi po redu, Omladinski pozorišni Festival (Youth Theater Festival) , završen je uz ovacije i prepunu pozorišnu salu u Novom Pazaru a prema oceni stručnog žirija, na čijem čelu je bio glumac Branislav Trifunović, nagradu za najbolju predstavu osvojila je pozorišna trupa “Heroj Janko Čmelik” iz Stare Pazove sa predstavom “Vavilon”.

 • 28 авг 2014
  Završen drugi Youth Build program

  Pod sloganom „Vidi, pokreni, sagradi, promeni!“ četrdesetpet mladih je uspešno završilo drugi Youth Build program.

 • 25 авг 2014
  Otvoren drugi Pozorišni festival mladih

  Drugi po redu pozorišni fetival mladih otvoren je sinoć u Novom Pazaru predstavom „Antigona“ u izvođenju Kulturnog centra iz Pećinaca. Festival je otvorio glumac Branislav Trifunović koji je i predsednik žirija i glavni promoter festivala.

 • 24 јул 2014
  Izveštaj o humanom razvoju za 2014 predstavljen u Tokiju

 • 15 јул 2014
  Šefica UN za razvoj poziva na veću međunarodnu podršku posle razornih poplava

  Uoči međunarodne donatorske konferencije u okviru napora na oporavku od posledica poplava u Bosni i Hercegovini i Srbiji, administratorka Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) Helen Klark danas je posetila jedno od pogođenih područja u Srbiji i naglasila potrebu da se otpornost na katastrofe uključi u predstojeće napore na obnovi i rekonstrukciji u toj zemlji.

 • 09 јул 2014
  Otvorena sezonska pijaca na Vlasinskom jezeru

  Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacije otvorio je prvu sezonsku pijacu na Vlasinskom jezeru.

Contact UNDP in Serbia
Media Inquiries Phone: +381 2040 400
communications.rs@undp.org Fax: +381 2040 300