Reprezentant Rezident

Foto Nicola Harrinton-Buhay, Coordonator Rezident ONU și Reprezentant Rezident PNUD în Moldova
Nicola Harrinton-Buhay, Coordonator Rezident ONU și Reprezentant Rezident PNUD în Moldova. Photo: PNUD/Valerii Corcimari

Nicola Harrington-Buhay este Coordonator Rezident al Organizaţiei Naţiunilor Unite şi Reprezentant Permanent al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova. Ea a preluat aceste atribuţii în luna august 2012. În funcția sa de Coordonator Rezident al ONU şi reprezentant desemnat al Secretarului General al ONU, Dna Harrington-Buhay este liderul echipei de ţară a Naţiunilor Unite, având un rol central în coordonarea activităţilor operaţionale pentru dezvoltare ale ONU. În funcția sa de Reprezentant Permanent al PNUD, Dna Harrington-Buhay este reprezentantul Administratorului PNUD la nivel de ţară şi şef al biroului de țară, fiind responsabilă pentru calitatea şi durabilitatea intervenţiilor PNUD, inclusiv pentru politicile şi procedurile PNUD.

Înainte de a fi numită în această funcţie în Republica Moldova, Nicola Harrington-Buhay a activat în calitate de director adjunct al Oficiului Naţiunilor Unite / PNUD, la Bruxelles, coordonând angajamentul ONU și al PNUD pe probleme de politici de dezvoltare cu instituţiile Uniunii Europene.

Originară din Marea Britanie, Dna Harrington-Buhay a fost Coordonator Rezident al ONU în Serbia și Muntenegru. Printre alte poziții în cadrul PNUD, se numără și cea de director de mobilizare a fondurilor, în cadrul căreia ea a contribuit la reforma instituţională profundă şi a ajutat PNUD să atingă nivelurile cele mai înalte în ceea ce privește resursele de bază, precum şi funcţii de conducere în Nicaragua, Malawi şi Argentina. Înainte de a se alătura Organizaţiei Naţiunilor Unite, Dna Harrington-Buhay a lucrat pentru Bank of England, specializîndu-se în liberalizarea comerţului în serviciile financiare şi soluţii pentru datoriile Americii Latine.

Nicola Harrington-Buhay deţine titlul de Master în Administraţie Publică al Școlii de Afaceri din Warwick şi Master în științe (ECON), în Politici ale Economiei Mondiale a Școlii de Economie din Londra (London School of Economics). Dna Harrington-Buhay a fost co-autoare a cercetărilor privind pregătirile Marii Britanii pentru integrarea europeană, valoarea publică şi lidersimul într-un situații de post-criză. Ea este membru al consiliilor consultative academice internaționale privind multilateralism şi multi-polarități, şi absolventă a programului internațional al Universității din Yale.