Ajankohtaista

Suodata
Showing 21 - 40 of 82
 • 07 heinä 2014
  YK:n vuosituhattavoitteiden seurantaraportti 2014: Lisää vuosituhattavoitteita voidaan vielä saavuttaa vuoden 2015 loppuun mennessä

  Maailmassa on nyt 700 miljoonaa äärimmäisessä köyhyydessä elävää ihmistä vähemmän kuin vuonna 1990, väestönkasvusta huolimatta. Samaan aikaan puhtaan veden saatavuus on parantunut ja yhtä monet tytöt kuin pojat aloittavat peruskoulun. YK:n vuosituhattavoitteiden seurantaraportti on vuosittainen arvio maailmanlaajuisesta ja alueellisesta kehityksestä kohti kahdeksaa kansainvälisesti hyväksyttyä tavoitetta.

 • 02 heinä 2014
  Terveys ja koulutus edistyvät vauhdilla Haitissa - UNDP:n raportti

  Haiti on viimeisen kymmenen vuoden aikana edistynyt huomattavasti työssään kohti kahdeksaa vuosituhattavoitetta. Useat tavoitteista on jo kokonaan tai lähes saavutettu, kertoo Haitin hallituksen ja UNDP:n 25.6.2014 julkaisema raportti.

 • 27 kesä 2014
  UNDP:n vuosikertomus 2013-2014

  Vuosikertomuksemme 2013–2014 esittelee tuloksia, jotka UNDP on saavuttanut tärkeimmillä kehityksen osa-alueilla. Kertomuksemme valottaa muun muassa työllisyyteen ja ruoka-turvaan, oikeudenmukaisiin vaalijärjestelyihin, kriiseistä toipumiseen ja jälleenrakentamiseen sekä uusiutumattomiin luonnonvarojen hallintaan liittyvää työtämme.

 • 11 kesä 2014
  "Lohigatesta tonnikalagateen?" Puheenaiheena maailman merien tila

  YK.n kehitysohjelma UNDP ja Suomen YK-liitto juhlistivat maailman merien päivää sunnuntaina 8.6. elokuva- ja keskustelutilaisuudessa Helsingissä. Tilaisuudessa Suomen ensiesityksensä saanut UNDP:n ja Discoveryn tuottama ”Inside Out – Saving Our Tuna” -dokumentti kuvasi tonnikalan liikakalastuksen aiheuttamia ongelmia Tyynellä valtamerellä. Kestävän kehityksen teema sitoi dokumentin aiheen Pohjoismaihin.

 • 02 kesä 2014
  Maailman merien päivä 8.6.: Ensiesityksessä Dokumenttielokuva 'Inside Out - Saving Our Tuna'

  YK:n kehitysohjelma UNDP ja Suomen YK-liiton Pallonkutistajat-kampanja järjestävät Maailman merien päivän kunniaksi elokuva- ja keskustelutilaisuuden, jossa nähdään Discoveryn tuottama dokumenttielokuva 'Inside Out - Saving Our Tuna'. Dokumentti käsittelee Tyynemeren tonnikalan ylikalastustaa ja käsittelee kestävää kehitystä mertensuojelun kannalta.

 • 28 touko 2014
  Afrikan talousraportti 2014: Yritystaidoilla ja teknologialla vauhtia talouskehitykseen

  Afrikan kehityspankin julkaiseman Afrikan talousraportin (African Economic Outlookin 2014) mukaan Afrikka voi parantaa taloudellista asemansa ja saavuttaa kehityksellisen läpimurron tuottamalla tehokkaammin palveluja ja tuotteita. Kehityksen vauhdittamiseen tarvitaan kuitenkin lisää yritystaitoja ja teknologiaa

 • 26 touko 2014
  UNDP & Ministeri Haavisto: Riskien ennaltaehkäisyllä luodaan kestävää kehitystä

  ”Vuosina 1980–2005 menetettiin 2000 miljardia dollaria katastrofien vuoksi”, totesi UNDP:n asiantuntija Hachim Badji UNDP:n ja Ulkoministeriön paneelikeskustelussa Maailma kylässä festivaaleilla 24.5. Investoimalla katastrofiriskien kartoittamiseen ja ennaltaehkäisyyn säästettäisiin miljardeja euroja vuosittain. Jokainen riskien vähentämiseen käytetty dollari säästää noin 7 dollaria katastrofeista aiheutuvina taloudellisina tappioina.

 • 21 touko 2014
  UNDP Maailma kylässä -festivaaleilla: Toimi nyt ja pelasta myöhemmin

  Kehitysministeri Pekka Haavisto ja UNDP:n asiantuntija Hachim Badji keskustelevat katastrofi- ja riskiaiheisessa paneelissa 24.5. Maailma kylässä -festivaaleilla.

 • 02 touko 2014
  Uuden julkaisun aiheena sosiaaliturva Nepalissa

  Nepalin Development Advocate -julkaisun toisessa painoksessa käsitellään sosiaaliturvaa, jolla on keskeinen rooli maan kehityksessä ja kasvussa.

 • 24 huhti 2014
  UNDP:n uusi strategia tähtää nuorten vaikuttamismahdollisuuksien lisäämiseen

  Vastauksena maailmanlaajuiseen pyyntöön nuorten naisten ja miesten taloudellisten, sosiaalisten ja poliittisten osallistumismahdollisuuksien lisäämisestä UNDP lanseerasi uuden nuorisoa koskevan strategian UNDP Youth Strategy 2014 - 2017: Empowered Youth, Sustainable Future Tunisiassa maaliskuun lopussa.

 • 11 huhti 2014
  YK:n kehitysohjelma UNDP hakee harjoittelijaa Helsinkiin

  YK:n kehitysohjelma UNDP:n Pohjoismaiden toimisto hakee harjoittelijaa Helsinkiin. Harjoittelu alkaa toukokuussa 2014 ja jatkuu elokuuhun 2014. Hakuaika päättyi perjantaina 2.5.2014.

 • 08 maalis 2014
  UNDP:n pääjohtaja Helen Clarkin lausunto kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3.2014

  Tämän vuoden kansainvälisen naistenpäivän teema ”tasa-arvo merkitsee kehitystä kaikille” sisältää yksinkertaisen totuuden. Mikään maa ei tule saavuttamaan täyttä potentiaaliaan, mikäli sen naiskansalaiset eivät nauti täydestä tasa-arvosta. Kun vuosituhattavoitteiden määräaika lähestyy ja keskustelu uudesta maailmanlaajuisesta kehitysagendasta kiihtyy, meillä on hieno tilaisuus saavuttaa tasavertaista kehitystä – muun muassa hävittää sukupuolten välinen eriarvoisuus sekä parantaa naisten ja tyttöjen asemaa.

 • 06 maalis 2014
  Vuoden 2015 jälkeiset tavoitteet: maailmanlaajuinen vuoropuhelu jatkuu uusilla keskusteluilla 50 maassa

  YK:n kehitysryhmä UNDG, joka yhdistää 32 YK:n rahastoa ja ohjelmaa (UNDP mukaan lukien), aloittaa vuoropuhelun vuoden 2015 jälkeisen kehitysagendan toimeenpanosta uusilla keskusteluilla 50 maassa.

 • 26 helmi 2014
  Onko meillä varaa kestävään kehitykseen?

  Helsingin yliopiston kehitysmaatutkimuksen oppiaineen, YK:n kehitysohjelma UNDP:n ja Euroopan komission yhteistyössä järjestämä Kapuscinski -luento aiheesta: "Can we afford sustainable development? Effective ways to finance development".

 • 19 helmi 2014
  Katastrofiriskien ennaltaehkäisy vahvistaa kestävää kehitystä

  Yhteensä 1,3 miljoonaa ihmistä on kuollut ja 4,4 miljardia ihmistä on kärsinyt ympäristökatastrofeista viimeisen 20 vuoden aikana. Nämä katastrofit ovat aiheuttaneet käsittämättömät 2000 miljardin dollarin (US$ 2 trillion) taloudelliset tappiot. YK:n kehitysohjelma UNDP ja lukuisat muut organisaatiot vaativat, että katastrofiriskien ennaltaehkäisyn tulisi olla keskeisessä asemassa uudessa vuoden 2015 jälkeisessä kehitysagendassa.

 • 30 tammi 2014
  UNDP:n raportti: Ihmiskunta on edelleen hyvin eriarvoinen, vaikuttavasta kehityksestä huolimatta

  Eriarvoisuuden pysyvä vähentäminen edellyttää siirtymistä entistä osallistavampiin kasvumalleihin, joita tuetaan uudelleenjakotoimilla sekä sosiaalisten normien muutoksilla, sanotaan YK:n kehitysohjelma UNDP:n pääjohtaja Helen Clarkin eilen julkaisemassa raportissa.

 • 30 tammi 2014
  Uusi UNDP:n raportti: Opetukset HIV:n vastaisesta työstä voivat estää uusia terveysriskejä

  Monet Aasiassa ja Tyynenmeren alueella HIV:n tartuntojen vähentämiseen käytetyt menetelmät voisivat olla tehokkaita keinoja ehkäistä jopa ei-tarttuvia tauteja – kuten syöpää, sydäntauteja, ja diabetesta – sekä myös muita kehitystä koskevia uhkia, sanoo uusi YK:n kehitysohjelma UNDP:n raportti.

 • 27 tammi 2014
  Katso video UNDP:n työstä vuonna 2013

  Pääjohtaja Helen Clark avasi YK:n kehitysohjelma UNDP:n johtokunnan kokouksen tänään New Yorkissa näyttämällä videon UNDP:n saavutuksista. Filippiineiltä Madagaskariin ja Pakistaniin video kuvaa UNDP:n työtä vuonna 2013.

 • 20 tammi 2014
  Avunantajien kokous Syyrian tilanteesta: Inhimillinen kehitys ottanut 35 vuotta takapakkia

  Syyrian inhimillinen kehitys on mennyt 35 taaksepäin konfliktin takia. Yli 50 prosenttia väestöstä (12,6 miljoonaa ihmistä) elää köyhyydessä. Yhteensä 9,3 miljoonaa ihmistä tarvitsee humanitaarista apua ja 6,5 miljoonan on täytynyt paeta kodeistaan. Noin 2,3 miljoonaa koditonta ihmistä on paennut Syyriasta naapurimaihin.

 • 10 joulu 2013
  Ihmisoikeuksien päivä 10.12.

  YK:n yleiskokous hyväksyi 10. päivä joulukuuta vuonna 1948 ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen. Vuonna 1950 yleiskokous julisti tämän päivän ihmisoikeuksien päiväksi.

Media & tiedustelut
Trygve Olfarnes Viestintäpäällikkö
trygve.olfarnes(at)undp.org