Työmme

Maailmanlaajuinen toimija

YK:n kehitysohjelma UNDP on YK:n maailmanlaajuinen kehitysyhteistyöverkosto, joka toimii 177 maassa ja alueella etsien paikallisia ratkaisuja globaaleihin ja kansallisiin haasteisiin yhteistyössä hallitusten ja kansalaisten kanssa elinolojen parantamiseksi kautta maailman.

Vuonna 2000 maailman johtajat sitoutuivat YK:n vuosituhattavoitteisiin ja eritoten äärimmäisen köyhyyden puolittamiseen vuoteen 2015 mennessä. UNDP koordinoi ja tukee kansallisia ponnisteluja näiden tavoitteiden saavuttamiseksi. Järjestö myös seuraa maiden edistystä ja johtaa maailmanlaajuista vuosituhatkampanjaa.

image
Bangladesh: Naisten aseman parantamista köyhyyden voittamiseksi

Shyamola teekojussaan kahden tyttärensä kanssa Lue lisää

Toiminnan neljä painopistealuetta


UNDP auttaa kumppaneitaan kehittämään ja jakamaan ratkaisuja vastaamaan erityisesti:

köyhyyden vähentämiseen,
demokraattiseen hallintoon,
kriisien ennaltaehkäisyyn ja jälleenrakentamiseen, sekä
energiaturvallisuuteen ja ympäristönsuojeluun liittyviin haasteisiin.

Lisäksi UNDP pyrkii kaikessa toiminnassaan edistämään naisten asemaa ja suojelemaan ihmisoikeuksia.

Tarinamme

 • KUVA: UNDP Vietnam

  Köyhyys vähenee Vietnamissa

      Vietnamista voi hyvällä syyllä puhua kehityksen menestystarinana, sillä maa puolitti äärimmäisen köyhyyden jo vuonna 2002. Muidenkin YK:n vuosituhattavoitteiden saavuttaminen on mahdollista tai peräti todennäköistä, Lue lisää

 • Kuva: UNDP Afganistan

  Afganistanin pitkä tie vakauteen

  Maaliskuu 2008: Vuosikymmeniä kestänyt sota on romahduttanut Afganistanin yhteiskuntarakenteet. Ne on pystytettävä uudelleen lähes tyhjästä. Haastavampaa kuin instituutioiden fyysinen rakentaminen on niiden täyttäminen osaavilla ja ammattitaitoisilla Lue lisää

UNDP ympäri maailmaa
 • UNDP-MNG-10-046.JPG
 • UNDP-PSE-10-039.jpg
 • UNDP-SDN-10-029.jpg
 • UNDP-BFA-10-024.jpg
 • UNDP-CRO-10-009.jpg
 • UNDP-RWA-09-031.jpg

Katso lisää kuvia Flickr

Julkaisuja
UNDP:n vuosikertomus 2012/2013

Vuosikertomuksemme 2012-2013 esittelee, kuinka tuotamme tuloksia köyhyyden vähentämisen, vuosituhattavoitteiden, demokraattisen hallinnon, kriisien ennaltaehkäisyn ja jälleenrakentamisen, sekä ympäristön ja kestävän kehityksen hyväksi. Lisäksi kertomuksemme korostaa moninaisten kumppanuuksiemme ulottuvuutta sekä kansainvälisesti tunnustettuja aloitteitamme avoimuuden ja vastuullisuuden saralla.

Löydä lisää julkaisuja: