Artikler

Filter
Showing 121 - 140 of 164
 • 21 sep 2012
  FN’s internationale fredsdag 21. september - se fredskoncerten live fra London

  FN’s internationale fredsdag sætter fokus på arbejdet for at skabe fred, sikkerhed og udvikling i verden. Over 1,5 milliarder mennesker skønnes at leve i lande med krig, voldelige overgreb eller høj kriminalitet. FN forsøger med denne dag at få parter i konflikt og voldelige grupper til at holde fred. Se fredskoncert live fra London og Helen Clarks videobesked.

 • 20 sep 2012
  FN’s generalsekretær opfordrer til et stærkere globalt partnerskab for udvikling, mens bistanden daler

  FN’s generalsekretær Ban Ki-moon opfordrede i dag verden til at styrke det globale partnerskab for udvikling og bidrage til at nå 2015-Målene, som FN’s medlemslande har forpligtet sig til. Opfordringen kommer samtidigt med en ny FN-rapport. Den viser, at vi risikerer at bremse fremskridt i arbejdet for at nå 2015-Målene, fordi udviklingsbistanden er faldende.

 • 17 sep 2012
  Nye teknologier spiller nøglerolle i at styrke demokratier

  I år sætter den internationale demokratidag fokus på den afgørende rolle, som informerede borgere over alt i verden kan spille for at styrke demokratiet. FN’s generalsekretær har opfordret til at der fokuseres og udvises kreativitet når det gælder uddannelse i demokrati. Oplysningsarbejdet er særligt tiltrængt i nye demokratier, hvor folk har brug for at lære om deres rettigheder og ansvar i et demokratisk system.

 • 14 sep 2012
  FN's udviklingsprogram – UNDP – er med til at sprede verdens bedste nyheder!

  Normalt får positive udviklingsresultater ikke meget mediedækning. Det blev der i dag lavet om på, da FN folk i Danmark gik på gaden for gennem kampagnen ”Verdens bedste nyheder” at sprede budskabet om at udviklingsarbejdet virkelig nytter! Selvom en stor del af verdens befolkning fortsat lider under sult, nød og fattigdom, er det også væsentligt at bemærke, at der de sidste tyve år er sket væsentlige fremskridt.

 • 13 aug 2012
  Årets Verdens Bedste Nyheder kampagne skudt i gang

  Det nytter! Sådan lyder budskabet for kampagnen Verdens Bedste Nyheder, som løber af stablen i dag for tredje år i træk. Kampagnen strækker sig over den kommende måned og kulminerer den 14. september, hvor frivillige i morgentimerne vil dele frugt ud landet over og derigennem formidle budskabet, at ”kampen mod fattigdom bærer frugt”.

 • 31 jul 2012
  FN’s generalsekretær udpeger nyt høj-niveau panel til at se på post-2015 dagsordenen for udvikling

  FN’s Generalsekretær Ban Ki-moon offentliggjorde i dag navnene på det høj-niveau panel, som skal rådgive ham omkring den fremtidige dagsorden for global udvikling efter 2015, som er deadline for 2015-målene.Generalsekretæren har udpeget tre personer som i fællesskab skal lede panelet: Indonesiens præsident Susilo Bambang Yudhoyono, Liberias præsident Ellen Johnson Sirleaf og Storbritanniens premierminister David Cameron.

 • 25 jul 2012
  UNDP’s indsats mod HIV/AIDS

  Netop i disse dage er over 20.000 delegerede fra hele verden samlet i Washington til den 19. Internationale AIDS-konference (AIDS2012).

 • 09 jul 2012
  UNDP forebygger kriser og mulliggør genopbygning: Ny rapport gør status over UNDP's resultater med krisehåndtering

  Kriser, konflikter og katastrofer kræver liv, ødelægger økonomier og forårsager at folk pludselig fratages deres hverdag; deres hjem og indkomst. Kriseforebyggelse og genopbygning er derfor en hjørnesten i UNDP’s arbejde, ligesom organisationen arbejder for, at partnerlandene er klar til at håndtere katastroferne, når de opstår. Nu har UNDP’s Kontor for Kriseforebyggelse og Genopbygning (BCPR) netop udgivet en ny rapport, der gør status over arbejdet.

 • 05 jul 2012
  Engagerede vælgere og stemmeurner på plads. Første demokratiske valg i Libyen i over fire årtier

  På lørdag går libyerne til stemmeurnerne for første gang efter 42 år med diktatur. Den glædelige begivenhed har krævet et enormt forarbejde. Det er nemlig ikke ligetil at afholde valg i et land uden veletablerede demokratiske institutioner og med en befolkning, der kun har meget kort erfaring med politisk frihed. FN’s Udviklingsprogram, UNDP, har støttet de libyske myndigheder i alt fra at oplyse borgerne om valgprocessen til indkøb af stemmeurner og uudsletteligt blæk, som skal gøre at vælgerne kun kan stemme én gang.

 • 02 jul 2012
  FN's årlige rapport om 2015 Målene lanceres i dag

  Tre centrale 2015 Mål er nået tre år inden 2015; fattigdommen er halveret, lige så mange piger som drenge går i skole, levevilkårene i verdens slumkvarterer er forbedret og adgangen til rent vand er øget. Det konkluderer dette års statusrapport om FN’s 2015 Mål, den såkaldte Millennium Development Goasl Report, der lanceres i dag af FN’s Generalsekretær, Ban Ki-moon.

 • 26 jun 2012
  UNDP’s årsrapport 2011/2012: “The Sustainable Future We Want”

 • 22 jun 2012
  Brasilien og UNDP lancerer internationalt center for bæredygtig udvikling

  Et af Rio+20 konferencens mere betydelige og konkrete resultater bliver et nyt center for bæredygtig udvikling, kaldet ”Rio+Centre”. Centret blev annonceret af den brasilianske regering ved en ceremoni 22. juni i Rio de Janeiro med deltagelse af den brasilianske miljøminister, Izabella Teixeira, og chefen for FN’s udviklingsprogram, UNDP, Helen Clark.

 • 21 jun 2012
  Efter Rio+20 må nationer sætte mennesket øverst på bæredygtighedsagendaen

  Verdens lande må arbejde sammen om en tilgang til social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed, der sætter mennesket i centrum, både på internationalt og lokalt niveau, sagde FN’s Generalsekretær Ban Ki-Moon, den tyrkiske premierminister Recep Tayyip Erdogan, og UNDP’s chef Helen Clark ved et høj-niveau-møde under Rio+20-konferencen i dag.

 • 20 jun 2012
  Thorning-Schmidt og UNDP: Nyt mål for bæredygtig udvikling skal afløse BNP

  FN’s Udviklingsprogram, UNDP, præsenterede i dag grundlaget for et Sustainable Human Development Index, som skal kunne opfange omkostningerne for kommende generationer ved vor tids økonomiske udvikling. Dette skete som en del af Rio+20-konferencen og med deltagelse af bl.a. chefen for UNDP, Helen Clark, og Helle Thorning-Schmidt.

 • 12 jun 2012
  Introduktion til Rio+20 på 76 sekunder

  Hvad er bæredygtig udvikling? Og hvad kommer der til at ske ved Rio+20? Denne video giver dig det korte svar.

 • 04 jun 2012
  Udviklingsministeren lancerer UNDP’s første Africa Human Development Report i København

  I forbindelse med lanceringen i dag udtaler udviklingsministeren ”Det er uacceptabelt, at næsten en fjerdedel af Afrikas befolkning lider af sult og underernæring, når der i Afrika produceres nok mad til at brødføde alle. Det er nu, vi skal handle. Vi skal have brudt den onde cirkel af fattigdom og fødevareusikkerhed.”

 • 04 jun 2012
  Lancering af UNDP’s første Africa Human Development Report – Towards a Food Secure Future

  Mandag den 4. juni kl. 9-10:15 lanceres rapporten i Udenrigsministeriets Kantine af Udviklingsminister Christian Friis Bach, Assisterende FN-generalsekretær og chef for UNDP’s Afrika Bureau, Tegegnework Gettu og Professor Emeritus Holger Bernt Hansen, Center for Afrika Studier, Københavns Universitet. Invitation og tilmelding her

 • 14 maj 2012
  Ny Human Development Rapport for Asien og Stillehavsområdet: Vækst uden tanke på miljøet er ikke længere en mulighed

  Beslutningstagerne og befolkningen i Asien og Stillehavsområdet skal blive bedre til at tage hånd om miljøet – ellers vil fortsat vækst få globale konsekvenser, konkluderer ny ’Asian Human Development Report’.

 • 09 maj 2012
  Små østater annoncerer opgør med afhængighed af fossile brændstoffer

  Den 8. maj 2012 blev statsoverhoveder og beslutningstagere fra 39 små østater i Caribien, Stillehavet, Det Indiske Ocean og Afrika enige om at vedtage ”Barbados erklæringen”. Erklæringens formål er, at beskytte miljøet, gøre en ende på fattigdommen og skabe økonomisk vækst gennem universel adgang til billig, moderne og bæredygtig energi.

 • 07 maj 2012
  Adgang til energi – én af løsningerne til at nå 2015 Målene i Afrika

  Manglende adgang til energi har vist sig at være en af årsagerne til, at omkring 380 millioner afrikanere stadig lever i fattigdom.

Pressekontakt
Mette Fjalland +45 51 83 62 28
mette.fjalland@undp.org