Artikler

Filter
Showing 101 - 120 of 157
 • 12 mar 2013
  Hvad skal prioriteres i den nye udviklingsramme efter 2015?

  FN og partnere har netop lanceret MY World – en verdensomspændende kampagne, der giver folk mulighed for at stemme på de områder, de synes bør prioriteres i den nye udviklingsramme, der skal afløse 2015-målene.

 • 08 mar 2013
  Et løfte er et løfte: Tid til handling - stop vold mod kvinder!

  Det er på høje tid vi øger indsatsen og gør en ende på vold og overgreb mod kvinder. På den Fjerde Verdens Konference for Kvinder i 1995 gjorde Regeringer det klart, at vold mod kvinder er et brud på menneskerettighederne og en ”hindring for at opnå målene om lighed, udvikling og fred”.

 • 07 mar 2013
  Lighed er ikke en ny prioritet, men den er afgørende for at nå til måls

  Lighed er ikke en ny prioritet, men den er afgørende for at nå til måls for afskaffelse af fattigdom og opnåelse af bæredygtige social og økonomiske fremskridt i verden

 • 05 mar 2013
  UNDP post-2015 arrangement - kom og hør Dr. Veerle Vandeweerd

  Bæredygtige udviklingsmål i den nye post-2015 ramme – processen, udfordringerne og den menneskelige gevinst

 • 04 mar 2013
  Invitation til lancering af Human Development Report 2013

  Invitation til den danske lancering a Human Development Report 2013: Syds Fremgang - Menneskelig Udvikling i en Mangfoldig Verden. Lanceringen forestås af Udviklingsminister Christian Friis Bach og FNs Under-General-Sekretær/UNDPs Associate Administrator Rebeca Grynspan.

 • 19 feb 2013
  Udviklingsresultater fortalt via den gode historie

  Den anden udgave af The Development Advocate præsenterer de 12 vindende bidrag til UNDP’s anden årlige historiefortællingskonkurrence i et letlæseligt avisformat.

 • 13 feb 2013
  UNDP vil fokusere på regeringsførelse og tidlig genopbygning i Mali

  Det kræver store investeringer i demokratisk regeringsførelse sammen med humanitær og tidlig genopbygnings støtte for at sikre langvarig fred i kriseramte Mali lød det fra UNDPs øverste chef, Helen Clark, mandag.

 • 11 feb 2013
  Hvad skal erhvervslivets rolle være i post-2015 udviklingsdagsorden?

  UNDP og Global Compact Nordic Network organiserer i samarbejde Deloitte en konsultation om den private sektors rolle og forventninger til bæredygtig udvikling efter 2015, hvor FN’s 2015 Mål ’løber ud’.

 • 29 jan 2013
  Har de fattige en stemme i Post-2015?

  Kom og hør Charles Abugre, Direktør for Millennium Campaign i Afrika, give sit bud på hvordan vi sikre, at de fattige bliver hørt og deres behov reflekteret i den nye udviklingsramme. Onsdag 6. februar kl. 9-10:30, UN House, Midtermolen 3, 2100 København Ø

 • 28 jan 2013
  Fastholdelse af stabilt kernebidrag vigtig trods økonomisk krise

  Den økonomiske krise har sat sine spor på udviklingsbistanden, også for FN’s Udviklingsprogram, UNDP. Vi vil gøre vores bedste for at undgå det ikke kommer til at gå ud over vores programmer rundt om i verden. Men vi har brug for et stabil kernebidrag for at fastholde vores strategiske og fremadrettet indsats, understreger UNDP’s chef Helen Clark.

 • 25 jan 2013
  Ny fond skal give flere unge frivillige i FN-systemet

  FN’s Udviklingsprogram, UNDP, og FN’s Frivilligprogram, UNV, lancerer en ny fond, som skal give unge bedre muligheder for at engagere sig i frivilligt arbejde for FN. Unges engagement er afgørende for menneskelig udvikling, lyder det fra UNDP’s chef.

 • 15 jan 2013
  Post-2015 konsultationer på vej i 100 lande verden over

  Hvordan skaber vi en bedre verden? Hvilke problemer bør stå øverst på listen, når en ny global dagsorden for udvikling efter 2015 skal på plads? Det forbereder 100 lande verden over sig på at drøfte i en række nationale post-2015 dialoger.

 • 30 nov 2012
  Fokus på kvinder giver tredobbelt udviklingsgevinst!

  Netop nu ruller en række af dokumentarer om fattigdom og udvikling over skærmen på DR1 som led i det globale initiativ ’Hvorfor Fattigdom’ Én af dokumentarfilmene ’Kvinder med Power’ handler om kvinders rolle i udviklingen i fattige lande. Filmen spørger provokerende ’ er kvinder bedre til at komme ud af fattigdom end mænd?’. Svaret er ’JA’, hvis de bliver givet en chance.

 • 21 sep 2012
  FN’s internationale fredsdag 21. september - se fredskoncerten live fra London

  FN’s internationale fredsdag sætter fokus på arbejdet for at skabe fred, sikkerhed og udvikling i verden. Over 1,5 milliarder mennesker skønnes at leve i lande med krig, voldelige overgreb eller høj kriminalitet. FN forsøger med denne dag at få parter i konflikt og voldelige grupper til at holde fred. Se fredskoncert live fra London og Helen Clarks videobesked.

 • 20 sep 2012
  FN’s generalsekretær opfordrer til et stærkere globalt partnerskab for udvikling, mens bistanden daler

  FN’s generalsekretær Ban Ki-moon opfordrede i dag verden til at styrke det globale partnerskab for udvikling og bidrage til at nå 2015-Målene, som FN’s medlemslande har forpligtet sig til. Opfordringen kommer samtidigt med en ny FN-rapport. Den viser, at vi risikerer at bremse fremskridt i arbejdet for at nå 2015-Målene, fordi udviklingsbistanden er faldende.

 • 17 sep 2012
  Nye teknologier spiller nøglerolle i at styrke demokratier

  I år sætter den internationale demokratidag fokus på den afgørende rolle, som informerede borgere over alt i verden kan spille for at styrke demokratiet. FN’s generalsekretær har opfordret til at der fokuseres og udvises kreativitet når det gælder uddannelse i demokrati. Oplysningsarbejdet er særligt tiltrængt i nye demokratier, hvor folk har brug for at lære om deres rettigheder og ansvar i et demokratisk system.

 • 14 sep 2012
  FN's udviklingsprogram – UNDP – er med til at sprede verdens bedste nyheder!

  Normalt får positive udviklingsresultater ikke meget mediedækning. Det blev der i dag lavet om på, da FN folk i Danmark gik på gaden for gennem kampagnen ”Verdens bedste nyheder” at sprede budskabet om at udviklingsarbejdet virkelig nytter! Selvom en stor del af verdens befolkning fortsat lider under sult, nød og fattigdom, er det også væsentligt at bemærke, at der de sidste tyve år er sket væsentlige fremskridt.

 • 13 aug 2012
  Årets Verdens Bedste Nyheder kampagne skudt i gang

  Det nytter! Sådan lyder budskabet for kampagnen Verdens Bedste Nyheder, som løber af stablen i dag for tredje år i træk. Kampagnen strækker sig over den kommende måned og kulminerer den 14. september, hvor frivillige i morgentimerne vil dele frugt ud landet over og derigennem formidle budskabet, at ”kampen mod fattigdom bærer frugt”.

 • 31 jul 2012
  FN’s generalsekretær udpeger nyt høj-niveau panel til at se på post-2015 dagsordenen for udvikling

  FN’s Generalsekretær Ban Ki-moon offentliggjorde i dag navnene på det høj-niveau panel, som skal rådgive ham omkring den fremtidige dagsorden for global udvikling efter 2015, som er deadline for 2015-målene.Generalsekretæren har udpeget tre personer som i fællesskab skal lede panelet: Indonesiens præsident Susilo Bambang Yudhoyono, Liberias præsident Ellen Johnson Sirleaf og Storbritanniens premierminister David Cameron.

 • 25 jul 2012
  UNDP’s indsats mod HIV/AIDS

  Netop i disse dage er over 20.000 delegerede fra hele verden samlet i Washington til den 19. Internationale AIDS-konference (AIDS2012).

Pressekontakt
Mette Fjalland +45 51 83 62 28
mette.fjalland@undp.org