Nyheder

Filter
Showing 121 - 140 of 157
 • 09 jul 2012
  UNDP forebygger kriser og mulliggør genopbygning: Ny rapport gør status over UNDP's resultater med krisehåndtering

  Kriser, konflikter og katastrofer kræver liv, ødelægger økonomier og forårsager at folk pludselig fratages deres hverdag; deres hjem og indkomst. Kriseforebyggelse og genopbygning er derfor en hjørnesten i UNDP’s arbejde, ligesom organisationen arbejder for, at partnerlandene er klar til at håndtere katastroferne, når de opstår. Nu har UNDP’s Kontor for Kriseforebyggelse og Genopbygning (BCPR) netop udgivet en ny rapport, der gør status over arbejdet.

 • 05 jul 2012
  Engagerede vælgere og stemmeurner på plads. Første demokratiske valg i Libyen i over fire årtier

  På lørdag går libyerne til stemmeurnerne for første gang efter 42 år med diktatur. Den glædelige begivenhed har krævet et enormt forarbejde. Det er nemlig ikke ligetil at afholde valg i et land uden veletablerede demokratiske institutioner og med en befolkning, der kun har meget kort erfaring med politisk frihed. FN’s Udviklingsprogram, UNDP, har støttet de libyske myndigheder i alt fra at oplyse borgerne om valgprocessen til indkøb af stemmeurner og uudsletteligt blæk, som skal gøre at vælgerne kun kan stemme én gang.

 • 02 jul 2012
  FN's årlige rapport om 2015 Målene lanceres i dag

  Tre centrale 2015 Mål er nået tre år inden 2015; fattigdommen er halveret, lige så mange piger som drenge går i skole, levevilkårene i verdens slumkvarterer er forbedret og adgangen til rent vand er øget. Det konkluderer dette års statusrapport om FN’s 2015 Mål, den såkaldte Millennium Development Goasl Report, der lanceres i dag af FN’s Generalsekretær, Ban Ki-moon.

 • 26 jun 2012
  UNDP’s årsrapport 2011/2012: “The Sustainable Future We Want”

 • 22 jun 2012
  Brasilien og UNDP lancerer internationalt center for bæredygtig udvikling

  Et af Rio+20 konferencens mere betydelige og konkrete resultater bliver et nyt center for bæredygtig udvikling, kaldet ”Rio+Centre”. Centret blev annonceret af den brasilianske regering ved en ceremoni 22. juni i Rio de Janeiro med deltagelse af den brasilianske miljøminister, Izabella Teixeira, og chefen for FN’s udviklingsprogram, UNDP, Helen Clark.

 • 21 jun 2012
  Efter Rio+20 må nationer sætte mennesket øverst på bæredygtighedsagendaen

  Verdens lande må arbejde sammen om en tilgang til social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed, der sætter mennesket i centrum, både på internationalt og lokalt niveau, sagde FN’s Generalsekretær Ban Ki-Moon, den tyrkiske premierminister Recep Tayyip Erdogan, og UNDP’s chef Helen Clark ved et høj-niveau-møde under Rio+20-konferencen i dag.

 • 20 jun 2012
  Thorning-Schmidt og UNDP: Nyt mål for bæredygtig udvikling skal afløse BNP

  FN’s Udviklingsprogram, UNDP, præsenterede i dag grundlaget for et Sustainable Human Development Index, som skal kunne opfange omkostningerne for kommende generationer ved vor tids økonomiske udvikling. Dette skete som en del af Rio+20-konferencen og med deltagelse af bl.a. chefen for UNDP, Helen Clark, og Helle Thorning-Schmidt.

 • 12 jun 2012
  Introduktion til Rio+20 på 76 sekunder

  Hvad er bæredygtig udvikling? Og hvad kommer der til at ske ved Rio+20? Denne video giver dig det korte svar.

 • 04 jun 2012
  Udviklingsministeren lancerer UNDP’s første Africa Human Development Report i København

  I forbindelse med lanceringen i dag udtaler udviklingsministeren ”Det er uacceptabelt, at næsten en fjerdedel af Afrikas befolkning lider af sult og underernæring, når der i Afrika produceres nok mad til at brødføde alle. Det er nu, vi skal handle. Vi skal have brudt den onde cirkel af fattigdom og fødevareusikkerhed.”

 • 04 jun 2012
  Lancering af UNDP’s første Africa Human Development Report – Towards a Food Secure Future

  Mandag den 4. juni kl. 9-10:15 lanceres rapporten i Udenrigsministeriets Kantine af Udviklingsminister Christian Friis Bach, Assisterende FN-generalsekretær og chef for UNDP’s Afrika Bureau, Tegegnework Gettu og Professor Emeritus Holger Bernt Hansen, Center for Afrika Studier, Københavns Universitet. Invitation og tilmelding her

 • 14 maj 2012
  Ny Human Development Rapport for Asien og Stillehavsområdet: Vækst uden tanke på miljøet er ikke længere en mulighed

  Beslutningstagerne og befolkningen i Asien og Stillehavsområdet skal blive bedre til at tage hånd om miljøet – ellers vil fortsat vækst få globale konsekvenser, konkluderer ny ’Asian Human Development Report’.

 • 09 maj 2012
  Små østater annoncerer opgør med afhængighed af fossile brændstoffer

  Den 8. maj 2012 blev statsoverhoveder og beslutningstagere fra 39 små østater i Caribien, Stillehavet, Det Indiske Ocean og Afrika enige om at vedtage ”Barbados erklæringen”. Erklæringens formål er, at beskytte miljøet, gøre en ende på fattigdommen og skabe økonomisk vækst gennem universel adgang til billig, moderne og bæredygtig energi.

 • 07 maj 2012
  Adgang til energi – én af løsningerne til at nå 2015 Målene i Afrika

  Manglende adgang til energi har vist sig at være en af årsagerne til, at omkring 380 millioner afrikanere stadig lever i fattigdom.

 • 18 apr 2012
  Praktikanter til FN’s Udviklingsprograms Nordiske Kontor – Efterårssemestret 2012

  FN’s Udviklingsprogram (UNDP) i København søger to praktikanter til kommunikationsopgaver – heraf en svensktalende.

 • 13 apr 2012
  På vej mod bæredygtigt demokrati i Libyen

  For et år siden ville Khadija Baba end ikke have overvejet at engagere sig i folkelige- eller politiske aktiviteter i sin hjemby, Tripoli. Ikke alene var sådanne aktiviteter forbudt under Libyens daværende regime. Det ville højst sandsynligt have ført til fængsling af en universitetsstuderende som Baba. Men i dag ser tingene anderledes ud. Med støtte fra FN’s Udviklingsprogram, UNDP, har Baba netop færdiggjort første fase af uddannelsen Civic Education Instructor.

 • 10 apr 2012
  UNDP og IKEA Fonden udvider partnerskab for at styrke indiske kvinders økonomiske situation og uafhængighed

  IKEA Fonden bidrager med EURO 30 mio (ca. 223 mio kroner) til et program, som skal støtte 2,2 millioner fattige kvinder i landområder i Indien. Det vil gøre det muligt for FN’s Udviklingsprogram, UNDP, at nå ud til kvinder og deres familier i omkring 20.000 landsbyer i nogle af Indiens fattigste landdistrikter.

 • 02 apr 2012
  Bæredygtighed kræver samtænkning – ny rapport fra UNDP viser hvordan

  UNDP’s seneste rapport ”Triple Wins for Sustainable Development” er netop udgivet. Rapporten argumenterer, at bæredygtighed ikke kun handler om miljøet. Bæredygtighed kræver samtænkning af både social, økonomisk og miljømæssig udvikling.

 • 02 apr 2012
  Trods skrøbelig tillid spiller parlamenter en vigtig demokratisk rolle, viser ny rapport

  Parlamenter er i dag i højere grad end tidligere underlagt offentlig overvågning og pres. Men selvom der bliver sat spørgsmålstegn ved parlamenters evne til at holde regeringer ansvarlige, har de aldrig været mere uundværlige for landes politiske liv. Dette slås fast i en fælles rapport, lanceret i denne uge af den Interparlamentariske Union (IPU) og FN’s Udviklingsprogram (UNDP).

 • 02 apr 2012
  Vejen til Rio: Den bæredygtige fremtid vi alle ønsker

  Rebeca Grynspan, vicechef for UNDP, forklarer, hvordan bæredygtighedsdiskussionen er nødt til at tænke den miljømæssige dimension sammen med økonomiske og sociale målsætninger for grøn, inkluderende og varig vækst. Udviklingen er nødt til at være koncentreret omkring menneskers behov og promovere rettigheder, muligheder, valgfrihed og værdighed.

 • 22 mar 2012
  International Vanddag 2012

  Verden nåede allerede i 2010 det internationale mål om at halvere andelen af mennesker, der ikke har adgang til rent drikkevand mellem 1990 og 2015. Det er en stor sejr, men der er stadig store udfordringer, og arbejdet stopper ikke før hele jordens befolkning har adgang til rent drikkevand.

Pressekontakt UNDP i Danmark
Mette Fjalland, Kommunikation og Liaison +45 51 83 62 28
mette.fjalland@undp.org