Info centar

Filter
Showing 61 - 80 of 218
 • 02 lis 2013
  Izbacite uljeza – nastavak kampanje prikupljanja oružja

  Cilj ove kampanje je upoznavanje javnosti s opasnostima od mina, minsko-eksplozivnih sredstava i oružja koja se nalaze u njihovom okruženju te poticanje građana na dobrovoljnu predaju i vraćanje oružja kojeg posjeduju. Kako bi senzibilizirali i upozorili djecu i odrasle na opasnosti koje donosi oružje, starijoj vrtićkoj grupi Dječjeg vrtića Siget iz Zagreba, nakon upoznavanja s opasnostima odbačenog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava, predstavljen je strip „Izbacite uljeza“.

 • 28 ruj 2013
  Ekspedicija 'Walking the Via Dinarica' krenula kroz Hrvatsku

  Nakon uspješnog početka ekspedicije Walking the Via Dinarica, koja je u kolovozu ove godine krenula iz Albanije na tromjesečni put preko planinskih lanaca Dinarskog gorja, tim na čelu s poznatim alpinistom Kenanom Muftićem i profesionalnom fotografkinjom Elmom Okić, danas je u Nacionalnom Parku Plitvička jezera započeo put kroz Hrvatsku. Riječ je o regionalnom projektu koji provodi Udruženje avanturističkog turizma ATA (BiH), a podržali su ga Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) Bosne i Hercegovine te USAID BiH. Projekt se provodi u partnerstvu s uredima UNDP-a u Hrvatskoj i Crnoj Gori s ciljem uspostave regionalnog partnerstva kako bi se pridonijelo ruralnom razvoju Dinarskog gorja.

 • 23 ruj 2013
  Haićanski policajci pridružili se međunarodnoj obuci za UN-ove mirovne snage

  Predstavnici Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), američkog veleposlanstva u Zagrebu i hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova okupili su se 23. rujna 2013. u Valbandonu kako bi otvorili godišnji Međunarodni tečaj za UN-ove policijske časnike (UNPOC) u Hrvatskoj. UNPOC je dvotjedna obuka osmišljena za pripremu policajaca iz cijelog svijeta za mirovne misije UN-a. Ovo je osmi put da se obuka održava u Hrvatskoj, a četvrti put da ju podržava UNDP

 • 23 ruj 2013
  Hrvatski javni sektor ostvario milijunske uštede zahvaljujući provedbi EE projekta

  U Galeriji Klovićevi dvori danas je održan završni skup projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj (EE projekta), kojim je obilježeno osam godina njegove provedbe u državnoj, regionalnoj i lokalnoj upravi. Tom prilikom održan je i svečani prijenos projektnih aktivnosti na javni sektor, nastavno na sporazum potpisan između Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja (MGIPU), Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU).

 • 21 ruj 2013
  Otvorena prva Seljačka tržnica Zadarske županije

  Tržnica je pokrenuta u okviru zajedničkog projekta Zadarske Županije i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), vrijednog 210.500,00 kuna. Cilj pokretanja tržnice je osigurati kupcima izravni pristup kvalitetnim sezonskim poljoprivrednim proizvodima s područja Zadarske županije, a istovremeno poljoprivrednim proizvođačima Zadarske županije pružiti mogućnost proširenja prodaje i lokalnog plasmana proizvoda izravno građanima i turistima.

 • 17 ruj 2013
  Mijenjanje predrasuda da je za nasilje koje je pretrpjela kriva i sama žena

  Povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, 22. rujna, Ured Predsjednika, Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i Autonomna ženska kuća Zagreb organizirali su okrugli stol na kojem su se okupili predstavnici civilnog društva i nadležni ministri, kako bi zajedno istražili načine poboljšanja zakonskog okvira koji bi ženama omogućio da uživaju jednakost i sigurnost u stvarnom životu, a ne samo u teoriji.

 • 06 ruj 2013
  Predstavljanje projekta pomoći slabije razvijenim područjima Hrvatske u pripremi i povlačenju sredstava iz EU fondova

  Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, u suradnji s UNDP-om, započelo je s provedbom projekta „Priprema temelja za korištenje sredstava iz fondova Europske unije: Stvaranje baze projektnih ideja za slabije razvijena područja Republike Hrvatske“. Projekt, vrijedan 3.480.000 kuna, provodi se na području triju županija: Ličko-senjske, Karlovačke i Sisačko-moslavačke. Ministarstvo snosi 67 posto ukupne vrijednosti projekta (2.320.000 kuna), a UNDP preostalih 33 posto (1.160.000 kuna). Predviđeno vrijeme trajanja projekta je petnaest mjeseci, od kolovoza 2013. do studenoga 2014. godine.

 • 06 ruj 2013
  Obraćanje stalne predstavnice UNDP-a: Korištenje sredstava iz fondova Europske unije

  Obraćanje Stalne predstavnice Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) Louise Vinton na konferenciji za novinare u Uredu župana Karlovačke županije

 • 12 kol 2013
  UNDP dogovara suradnju s gradonačelnikom Zagreba

  Teme razgovora su uključenost Roma, klimatske promjene, spremnost na prirodne katastrofe i fondovi EU-a.

 • 09 kol 2013
  UNDP i partneri pomažu lokalnim zajednicama u razvijanju obnovljivih izvora energije

  Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), Zaklada Heinrich Boell, Hrvatski savez zadruga i Zelena akcija raspisali su natječaj za pružanje tehničke pomoći razvoju energetskih zadruga u Hrvatskoj. Natječajem će se izabrati tri lokalne inicijative za razvoj obnovljivih izvora energije prema zadružnim načelima. Pobjednici natječaja primit će uslugu tehničke i ekonomske analize odabranih projekata. Navedeno uključuje izradu idejnog rješenja (predinvesticijsku studiju) za projekt razvoja obnovljivih izvora energije.

 • 16 srp 2013
  Pokrenut besplatni broj 116 006 za žrtve zločina

  U prostorijama Ministarstva pravosuđa u Zagrebu 16. srpnja ove godine otvoren je Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja te puštena u rad besplatna telefonska linija 116 006 za žrtve. Birajući 116 006, osobe koje postanu žrtve bilo kojeg kaznenog djela ili prekršaja, bilo gdje u Hrvatskoj, moći će dobiti informacije o svojim pravima i o tome što učiniti te kome se obratiti.

 • 16 srp 2013
  Obraćanje stalne predstavnice UNDP-a: Pokretanje besplatnog telefona za žrtve

  Obraćanje Stalne predstavnice UNDP-a Louise Vinton na konferenciji za novinare u Ministarstvu pravosuđa u Zagrebu

 • 13 srp 2013
  Obalna šetnica vraća život u bivšu zatvorenu vojnu zonu u Šibeniku

  Staza se nalazi na području bivše vojne zone koja je desetljećima bila okružena bodljikavom žicom te je u potpunosti bila zatvorena za posjetitelje. Koncept, nacrte i drugu tehničku dokumentaciju za šetnicu razvio je Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u 2010. Pripremni radovi koštali su 60 tisuća eura i bili su presudni za osiguranje 1,43 milijuna eura ili više od 20 puta većeg iznosa, iz pretpristupnih fondova Europske Unije, za financiranje stvarne izgradnje šetnice.

 • 13 srp 2013
  Obraćanje stalne predstavnice UNDP-a: Otvaranje šetnice uz kanal Sv. Ante

  Obraćanje stalne predstavnice UNDP-a Louise Vinton prilikom otvorenja obalne šetnice u Šibeniku (na engleskom)

 • 09 srp 2013
  Foto radionica spaja romske tinejdžere s ostalima

  Sedmero osnovnoškolki iz 7. razreda Osnovne škole u Kuršancu pokraj Čakovca predstavile su danas u Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu svoju 1. izložbu skupnih radova, pod nazivom Tu & tamo / Ici & là. Radi se o izložbi amaterskih fotografija romske i druge djece koja žive u dvije zajednice u naselju Kuršanec, ali se rijetko međusobno posjećuju i druže. Izložbu je organizirao Program UN-a za razvoj (UNDP), u suradnji s Francuskim institutom u Zagrebu.

 • 28 lip 2013
  Završetak infrastrukturnih radova u Poslovnoj zoni Buljme u Udbini

  Općina Udbina, u suradnji s Razvojnom agencijom Ličko-senjske županije LIRA završila je projekt izgradnje i opremanja poslovne zone „Buljme“. Poslovna zona Buljme ima 10 hektara i dio je veće cjeline, poslovne zone Podudbina veličine 100 ha. Osiguravanjem infrastrukturnih preduvjeta u poslovnoj zoni, bit će osigurani uvjeti za dolazak proizvodno orijentiranih tvrtki te za osiguranje radnih mjesta, a time i za dugoročni ekonomski razvoj Općine Udbina. Projekt je sufinanciran putem IPA pretpristupnog fonda EU. Ta sredstva korištena su za gradnju 1,5 kilometara ceste, uvođenje javne rasvjete, kanalizacije, vodvoda, telefonske linije, svega što jedna poslovna zona treba imati.

 • 17 lip 2013
  UNDP Hrvatska priključuje se akciji pomoći poplavljenim područjima

  Odgovarajući na hitnu situaciju pripreme i obrane od dolaska velikog vodenog vala koji je Dunavom u Republiku Hrvatsku stigao sa sjevera Europe, a posljedično uzrokovao i visok vodostaj ostalih pritoka među kojima posebno rijeke Drave, Program Ujedinjenih naroda u Republici Hrvatskoj (UNDP) priključio se akcijama pomoći ugroženih područja.

 • 17 lip 2013
  Novi most uspostavlja cestovni pristup do udaljenog mjesta pokraj Gline

  Kroz projekt koji su zajednički financirali Kraljevina Nizozemska sa 150.000 HRK, Grad Glina s 250.000 HRK i UNDP sa 60.000 HRK obnovljen je most u selu Dangube i provedeni su svi pripremni radovi i prikupljanje građevinskih dozvola za obnovu drugog mosta u selu Milakare. Obnovom mosta u Dangubama omogućen je siguran pristup lokalnom stanovništvu (većina su povratnci srpske nacionalnosti) svim uslugama koje se nalaze u centru grada i ponovna uspostava redovnih poljoprivrednih djelatnosti na području Gline.

 • 12 lip 2013
  Lakše do pravde uz volontersku pomoć

  Osmero volontera iz sedam hrvatskih gradova: Osijeka, Rijeke, Siska, Splita, Vukovara, Zadra i Zagreba, primili su danas posebna priznanja za svoj doprinos podršci svjedocima i žrtvama kaznenih djela, pozvanim da svjedoče na sud u kaznenim predmetima.

 • 21 svi 2013
  Niskougljični razvoj - prilika za razvoj gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta

  UNDP i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode predstavili su Okvir za izradu Strategije niskougljičnog razvoja Hrvatske.