Info centar

Filter
Showing 1 - 20 of 23
 • 15 pro 2014
  Predstavljeno 87 projektnih ideja za slabije razvijena područja Hrvatske, prihvatljivih za financiranje iz EU fondova

  Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj predstavili su danas u Zagrebu glavne rezultate projekta „Priprema temelja za korištenje sredstava iz fondova EU: Stvaranje baze projektnih ideja za slabije razvijena područja RH“. Projekt je trajao 15 mjeseci, a s provedbom je započeo u kolovozu 2013.

 • 25 ruj 2014
  Gospodarska kriza ugrožava provedbu ljudskih prava u Hrvatskoj

  Hrvatski sabor bio je domaćin okruglog stola o Univerzalnom periodičkom pregledu ljudskih prava (UPR), kojeg su Ujedinjeni narodi donijeli 2006. godine kao mehanizam kojim se, svake četiri godine prati stanje ljudskih prava u zemljama članicama. Sudionici su raspravljali o stanju ljudskih prava u Hrvatskoj uključujući i preporuke iz UPR izvještaja, a dobili su i uvid u proces izvještavanja pred Vijećem za ljudska prava.

 • 20 ruj 2014
  Obilježena prva godina rada Seljačke tržnice Zadarske županije

  Nizom aktivnosti, u subotu, 20. rujna, obilježena je prva godina rada Seljačke tržnice Zadarske županije koju su zajednički pokrenuli Zadarska županija i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP). Ovim obilježavanjem istaknuta je kvaliteta i izvornost poljoprivrednih proizvoda koji Seljačku tržnicu svrstavaju u glavno mjesto susreta poljoprivrednih proizvođača Zadarske županije i kupaca.

 • 13 ožu 2014
  EU fondovi prilika za poboljšanje infrastrukture ruralnih zajednica u Hrvatskoj

  Europski fondovi mogu se koristiti za izgradnju novih sustava vodoopskrbe i odvodnje te pročišćavanja otpadnih voda u ruralnim zajednicama diljem Hrvatske. To je glavna poruka radionice organizirane u suradnji Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

 • 07 ožu 2014
  Turistički projekti financirani iz fondova EU prilika za razvoj nerazvijenih područja Hrvatske

  Potencijal turizma da služi kao motor zapošljavanja i rasta u manje razvijenim područjima Hrvatske bio je u središtu rasprave koja je održana 7. ožujka u sklopu radionice kojom se želio potaknuti interes za korištenje fondova Europske unije u Ličko-senjskoj, Karlovačkoj i Sisačko-Moslavačkoj županiji.

 • 14 sij 2014
  Investicije iz fondova EU obećavaju bolju budućnost u nerazvijenim područjima

  Radionica u Karlovcu treća je nizu radionica koje UNDP u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU-a provodi u okviru projekta: „Priprema temelja za korištenje sredstava iz fondova EU-a: Stvaranje baze projektnih ideja za slabije razvijena područja Hrvatske“ (tzv. „Lovci na projekte“). Tri radionice, održane u Sisku, Gospiću i u Karlovcu, okupile su više od stotinu zainteresiranih predstavnika javnog, privatnog i civilnog sektora koji su iskazali interes za promicanje razvoja njihovih područja korištenjem fondova EU-a.

 • 16 pro 2013
  Budućnost ruralnih krajeva ovisi o kvaliteti korištenja fondova EU-a

  U Županijskoj gospodarskoj komori u Sisku održana je informativna radionica „Strukturni i investicijski fondovi EU kao mehanizam cjelovitog razvoja u hrvatskim općinama, gradovima i županijama“. Sudionici radionice iz civilnog, javnog i privatnog sektora obaviješteni su o mjerama i mogućnostima za financiranje iz fondova EU-a u razdoblju od 2014. do 2020. godine. Radionice su zamišljene kao jedan od početnih koraka uključivanja i povezivanja sva tri sektora u proces izrade projektnih ideja važnih za područje Sisačko-moslavačke županije.

 • 09 stu 2013
  Izvješće UNDP-a o ruralnom razvoju: Kako najbolje iskoristiti članstvo u EU za ruralna područja Hrvatske

  Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) predstavit će svoje izvješće Plodno tlo za razvoj - Kako najbolje iskoristiti članstvo u Europskoj uniji za ruralna područja Hrvatske u subotu, 9. studenog, u IMPACT centru u Zadru, od 11:00 do 12:30 sati. Događanje će se odvijati pd pokroviteljstvom i uz sudjelovanje predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića. Izvješće je rezultat rada nezavisnih stručnjaka i bavi se problemima koji trenutno opterećuju ruralne zajednice u Hrvatskoj te mogućnostima za poboljšanje izgleda tih zajednica koje pruža članstvo u Europskoj uniji i pristup njenim specijaliziranim fondovima.

 • 21 ruj 2013
  Otvorena prva Seljačka tržnica Zadarske županije

  Tržnica je pokrenuta u okviru zajedničkog projekta Zadarske Županije i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), vrijednog 210.500,00 kuna. Cilj pokretanja tržnice je osigurati kupcima izravni pristup kvalitetnim sezonskim poljoprivrednim proizvodima s područja Zadarske županije, a istovremeno poljoprivrednim proizvođačima Zadarske županije pružiti mogućnost proširenja prodaje i lokalnog plasmana proizvoda izravno građanima i turistima.

 • 06 ruj 2013
  Predstavljanje projekta pomoći slabije razvijenim područjima Hrvatske u pripremi i povlačenju sredstava iz EU fondova

  Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, u suradnji s UNDP-om, započelo je s provedbom projekta „Priprema temelja za korištenje sredstava iz fondova Europske unije: Stvaranje baze projektnih ideja za slabije razvijena područja Republike Hrvatske“. Projekt, vrijedan 3.480.000 kuna, provodi se na području triju županija: Ličko-senjske, Karlovačke i Sisačko-moslavačke. Ministarstvo snosi 67 posto ukupne vrijednosti projekta (2.320.000 kuna), a UNDP preostalih 33 posto (1.160.000 kuna). Predviđeno vrijeme trajanja projekta je petnaest mjeseci, od kolovoza 2013. do studenoga 2014. godine.

 • 12 kol 2013
  UNDP dogovara suradnju s gradonačelnikom Zagreba

  Teme razgovora su uključenost Roma, klimatske promjene, spremnost na prirodne katastrofe i fondovi EU-a.

 • 28 lip 2013
  Završetak infrastrukturnih radova u Poslovnoj zoni Buljme u Udbini

  Općina Udbina, u suradnji s Razvojnom agencijom Ličko-senjske županije LIRA završila je projekt izgradnje i opremanja poslovne zone „Buljme“. Poslovna zona Buljme ima 10 hektara i dio je veće cjeline, poslovne zone Podudbina veličine 100 ha. Osiguravanjem infrastrukturnih preduvjeta u poslovnoj zoni, bit će osigurani uvjeti za dolazak proizvodno orijentiranih tvrtki te za osiguranje radnih mjesta, a time i za dugoročni ekonomski razvoj Općine Udbina. Projekt je sufinanciran putem IPA pretpristupnog fonda EU. Ta sredstva korištena su za gradnju 1,5 kilometara ceste, uvođenje javne rasvjete, kanalizacije, vodvoda, telefonske linije, svega što jedna poslovna zona treba imati.

 • 17 lip 2013
  Novi most uspostavlja cestovni pristup do udaljenog mjesta pokraj Gline

  Kroz projekt koji su zajednički financirali Kraljevina Nizozemska sa 150.000 HRK, Grad Glina s 250.000 HRK i UNDP sa 60.000 HRK obnovljen je most u selu Dangube i provedeni su svi pripremni radovi i prikupljanje građevinskih dozvola za obnovu drugog mosta u selu Milakare. Obnovom mosta u Dangubama omogućen je siguran pristup lokalnom stanovništvu (većina su povratnci srpske nacionalnosti) svim uslugama koje se nalaze u centru grada i ponovna uspostava redovnih poljoprivrednih djelatnosti na području Gline.

 • 15 svi 2013
  UNDP i Zadarska županija pokreću tržnicu seljačkih proizvoda

  UNDP i Zadarska županija potpisale su sporazum o pokretanju tržnice seljačkih proizvoda u Zadarskoj županiji. Cilj je promovirati prehrambene proizvode lokalnih proizvođača.

 • 08 tra 2013
  Simbolu Vukovara vraćena nekadašnja ljepota nakon 22 godine

  Najpoznatiji arhitektonski spomenik u središtu Vukovara, Radnički dom, razrušen tijekom tromjesečne opsade grada 1991. godine, ponovno je dobio svoj nekadašnji sjaj kroz projekt vrijedan 1.64 milijuna eura. U sklopu projekta koji je dvije godine provodio Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), potpuno je obnovljeno vanjsko pročelje zgrade i provedene su konzultacije sa svim skupinama unutar zajednice grada o budućoj namjeni unutrašnjeg prostora.

 • 29 sij 2013
  Šibensko-kninska županija promovira ruralni razvoj na obali i u zaleđu

  U sklopu dva sporazuma o suradnji koja su danas potpisana u Šibeniku, Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) će pružiti potporu osnivanju dviju novih Lokalnih akcijskih grupa (LAG) u Šibensko-kninskoj županiji, jednoj za područje zaleđa te drugoj za priobalje i otoke.

 • 20 sij 2013
  Voditeljica UNDP-a hvali partnerstvo sa Zadarskom županijom

  Na ceremoniji potpisivanja dva nova projektna sporazuma između Zadarske županije i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), najviše rangirana dužnosnica koja se bavi pitanjima razvoja pri UN-u iskazala je spremnost za daljnje pružanje pomoći Županiji kako bi ostvarila svoje potencijale ne samo kao turistička destinacija, već i kao centar za inovacije. Administratorica UNDP-a Helen Clark također je posjetila Otočac na Dan grada i primila priznanje Grada Otočca za dugogodišnji doprinos razvoju turizma u dolini rijeke Gacke.

 • 21 pro 2012
  Usavršavanja iz poljoprivrede i obnovljivih izvora energije

  Kroz programe stručnog osposobljavanja koje provode Zadarska županija i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), danas su u IMPACT centru u Zadru dodijeljene diplome za 49 polaznika triju edukacija iz solarnih tehnologija i iz poljoprivrede.

 • 22 lip 2012
  Predstavljen projekt Ekomuzeja Komiža u sklopu regate tradicionalnih falkuša

  U okviru Festivala mora Rota Palagružona, regate tradicionalnih komiških brodica od Komiže do Palagruže, Projekt COAST Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i Grad Komiža danas su u Komiži predstavili projekt osnivanja Ekomuzeja Komiža.

 • 01 svi 2012
  Otvorena prva 'Cesta sira' u Hrvatskoj

  Kao dio šireg nastojanja da privuče turiste i približi im lokalne sirne specijalitete Karlovačke županije, Hrvatska je 1. svibnja otvorila svoju prvu 'Cestu sira' na imanju Milana i Radmile Miščević u Josipdolu. Udruga malih sirara Karlovačke županije 'Korni' inicirala je projekt još 2008. godine. Projekt vrijedan 120.000 kuna sufinanciralo je Ministarstvo poljoprivrede, Karlovačka županija, Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i nekoliko jedinica lokalne samouprave.